**KRISTIANSAND: Mistanke om promille

00.14:** En politipatrulje stopper to motorsykkelførere på Hampa fordi de mistenker dem for å kjøre rundt i påvirket tilstand. De to motorsyklistene, begge sveitsiske, blir med til politivakta for å ta en utåndingsprøve. Prøven slår fast at de to sveitserne har en promille på 0,00, og dermed kan de kjøre videre.

**KRISTIANSAND: Mopedtyveri

00.51:** En mopedeier ringer politiet og forteller at noen har stjålet mopeden hans, samt ødelagt noe på mopeden. Innringer sier at gjerningspersonen befinner seg i Caledonienkvartalet. Politiet rykker ut og pågriper en 18 år gammel mann som er mistenkt for tyveriet og skadeverket.

**VENNESLA: Truet på livet

03.53:** Politiet får melding fra en person som sier at han har blitt utsatt for legemsfornærmelse i Venneslaveien. En navngitt person skal ha utøvet vold. Fornærmede klarte å stikke av fra gjerningspersonen, men ifølge fornærmede så er den angivelige voldsmannen på jakt etter ham. Gjerningspersonen skal ha truet med å ta livet av fornærmede. En politipatrulje var i kontakt med fornærmede, som har sagt at han vil anmelde forholdet. Gjerningspersonen er navngitt, men det lyktes ikke politiet å finne vedkommende i natt.

**GRIMSTAD: Narkotikamistanke

07.26:** Politiet innbringer to personer fra Storgata i Grimstad, på bakgrunn av en mistanke om narkotikabesittelse. De to personene hadde derimot ingenting på seg, og de ble dermed dimittert.

**ARENDAL: Sigøynerfølge på privat parkering

07.46:** På Arendal kunskapsparks parkering i Longum park har et sigøynerfølge slått seg ned. Kunnskapsparken som eier parkeringen meldte fra om at det lå folk alle veier og sov utenfor bilenne. Eierne ønsket at følget ble fjernet fra parkeringen. Politiet dro ut med en patrulje som fikk vekket de sovende til live igjen. De fikk beskjed om å forlate stedet, men ikke før de hadde ryddet for seg. Hvorvidt de faktisk ryddet opp har ikke politiet fått sjekket ennå. Politiet noterte 17 navn. De 17 personene kjørte rundt i to større biler.

KRISTIANSAND: Stjålet tilhenger

I perioden 09.00 til 23.00 4.juni ble det stjålet en tilhenger fra Justvik båthavn. Tilhengeren har registreringsnummer PE 4784. **KRISTIANSAND: Stjålet bil

09.23:** En svart Audi A4 95-modell har blitt stjålet fra Prestheia. Den har registreringsnummer DH61669. **ARENDAL: Promillekjøring

10.31:** Politiet får inn melding fra en bilist som forteller at han ligger bak en annen bil. Denne bilen kjører såpass underlig at melder mener føreren må kjøre med promille. Politiet rykket ut med en patrulje, og kunne fastslå at innringer hadde helt rett. Føreren av bilen var ruspåvirket og sitter nå i varetektsarresten i Arendal.

**RISØR: Falsk hundrelapp

12.51:** Acanthus på Akland i Risør melder fra om at de har fått inn en falsk hundrelapp. Politiet har tatt med seg hundrelappen inn for nærmere undersøkelse, men har vanskelig for å knytte pengeseddelen til en bestemt person.

**KRISTIANSAND: Narkotikabesittelse

13.05:** En patrulje i Kristiansand stopper en person i Vest Strandgate. På personen finner de litt under et gram amfetamin. Personen vedkjenner forholdet, og blir løslatt. Det hele ender trolig med et forelegg.

**TVEDESTRAND: Mopedtyveri

13.38:** En person i Tvedestrand ringer politiet og forteller at noen har stjålet vedkommendes sorte Lifam-moped. Mopeden har registreringsnummer PJ 1676. **KRISTIANSAND: Fyllekjørte i stjålet bil

13.53:** En dame ringer politiet og forteller at bilen hennes har blitt stjålet fra Henrik Wergelandsgate. Omtrent samtidig får politiet inn melding fra Lumber om at en person kjører rundt der med promille. Det viser seg at det er snakk om samme bil. Politiet får stoppet den beduggede biltyven, en 42 år gammel kristiansander, i en blindvei i Vågsbygd.

**KRISTIANSAND: Pengeveksler i aksjon

14.13:** En person som driver en forretning i Skippergata har vært utsatt for en pengeveksler med skumle hensikter. Pengeveksleren ville veksle en del hundrelapper i tusenlapper, men uansett hvor mye forretningshaveren og pengeveksleren talte, så fikk de det aldri til å stemme. Men etterhvert løp pengeveksleren fra stedet med alle pengene. Forretningsinnehaveren fikk hjelp av en annen person til å få stoppet pengeveksleren. Veksleren kastet da fra seg alle pengene og løp videre.

— Dette kan være greit vite, for det angår alle. Veldig ofte så greier disse pengeveklserne å lure til seg penger, sier operasjonsleder, Hans Petter Osaland, i Agder politidistrikt, til fvn.no.