MAGI: I bystyresalen sørget Jan Øyvind Larsen for å trollbinde barna med sine sprell. 
FULLSATT: Flere fikk ikke sitteplass, og måtte stå i bystyresalen. – Så full har den bare vært når vi diskuterte Møglestu-veien, sier ordfører Arne Thommassen (H).
KULTURLOPPER: Strandgata 10 er fylt opp av kulturlopper. – Det mye ordentlige ting, sier leder for loppemarkedet, Trine Wilhelmine Rønnevig. Kulturloppemarkedet skal også ha åpent lørdag, og 10 prosent av inntektene går til TV-aksjonen.
kulturnatta01.jpg
REGNFULL PARADE: Nok en gang regnet det under den årlige paraplyparaden, med veteran-brannbilen i spissen.  

LILLESAND: Paraplyparade, klovneshow og kulturloppemarked var noe av det som sto på programmet for årets kulturnatt.

Etter den årlige paraplyparaden var det prisutdeling, og paraplykostymet til Frida Andreasen Graneng (8) falt i smak hos dommerne.

KREATIVE: Halloween paraply, glitrete rosa paraply eller en smilende paraply. Det er ingenting å si på kreativiteten hos deltakerne i paraden.   

Edderkopp— Det var supergøy! Jeg fikk premie og vant 1500 kroner. Det var enda bedre å vinne enn å gå i paraden, selv om det også var gøy, forteller åtteåringen entusiastisk.

Frida ville ikke ha noe rosa jentekostyme, og gikk for en litt skumlere versjon, med sitt paraply-spindelvev i sort og hvitt.

— Mamma hjalp meg med det. Jeg synes det er et veldig tøft kostyme, og det var gøy å bruke det i paraden, sier hun.

Satsing på barn

Leder av Kulturnatta i Lillesand, Lise Andersen, er fornøyd med at både barn og voksne har funnet veien til byen til tross for vått høstvær, og forteller at de i år har satset ekstra på å gi de minste en god opplevelse av kulturnatta.

— Jeg tror det er viktig å lære barna å bruke byen. Vise dem at man kan ha det gøy i sin egen by, forklarer hun.

Magi i bystyresalen

I bystyresalen på rådhuset sitter barn med øynene klistret mot klovnen på scenen, Jan Øyvind Larsen, som tryller med både duer og fargerike sjal. Ordfører Arne Thomassen (H) er overrasket over hvor mange barn som er i salen.

— Bystyresalen har bare vært så fullsatt en gang tidligere, og det var da vi hadde åpent møte om Møglestu-veien, sier han og ler.