Hva synes du om statsbudsjett-forslaget? Diskutér under artikkelen eller på Twitter med hashtag #sb13sør

LINDESNES: — Det store samferdselsløftet vi har hørt om i senere tid gjelder ikke Sørlandet. Regjeringen øker bevilgningene, men det hører med at bilistene selv skal ta en stor del av regninga. Ett par kilometer med midtrekkverk i Kristiansandsregionen og en gangbro på Ime, det er ikke rare løftet, mener Fardal Kristoffersen.

— Infrastruktur er det aller viktigste for Sørlandet og dette var begredelig. Hadde for eksempel også forventet at det hadde ligget inne oppstartsmidler til Livold-Fardal, sier hun.

— Ellers er det trist at det ikke kommer mer penger til politi/økt sikkerhet/beredskap, noe jeg selv er svært opptatt av.

Pappaperm

Sikkert vel og bra med pappaperm, men utrolig mye annet som burde vært prioritert først, mener Fardal Kristoffersen som altså stepper inn i Gitmarks pappaperm.

Hun savner større grep når gjelder også forskning og kompetanseheving. Både til UiA og generelt i landet.

— Norge er et høykostland og det eneste konkurransefortrinnet vi har er at vi må være best på innovasjon og nytenkning. Det blir vi ikke når forskning i realiteten prioriteres ned. Og vi fortsetter med de særnorske skattene, som rammer bedrifter over hele landet.

Til slutt innrømmer Fardal Kristoffersen som ordfører i Lindesnes at hun gleder jeg seg over den store veksten i frie midler til egen kommune.