ÅSERAL: Det melder Lindesnes Avis lørdag kveld.

— Elgjegeren ringte til grunneieren og sa at han så ulven spise på en levende sau. Grunneieren sa han måtte skyte den, men det torde han ikke av frykt for å miste våpenet. Lisensjakta begynner jo først om to dager, sier Gunnuf Mannflå i Grunneiernes frittstående organisasjon til Fædrelandsvennen.

Lisensjakta innebærer at alle jegere med lisens kan skyte ulven som har herjet i Agder-fylkene. Før den tid er det skadefellingslaget i Vest-Agder som har muligheten til å drive ulvejakt.

- Hørte to ulver

Ifølge Mannflå skal ulven ha drept flere sauer i løpet av lørdagen.

— Vi har funnet tre døde sauer, men det er trolig snakk om flere, sier Mannflå.

Han var lørdag kveld på stedet for å undersøke kadavrene sammen med Statens Naturoppsyn. Mannflå sier han da hørte to ulvehyl.

— Det er flere enn enn én ulv her oppe. Jeg hørte et hyl fra den ene sida, så kom det et svar fra en annen kant, sier Mannflå.

- Så på den lenge

Brit Ljosland, som deltok på jakta lørdag, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at en av jegerne i jaktlaget så ulven ved 11-tiden lørdag.

— Han så visst på den ganske lenge. Det er jo ganske spesielt. Ulven har holdt på lenge her i området, men det er vel aldri noen som har kommet så nært, sier Ljosland.

Audun Rossevatn i Statens Naturoppsyn bekrefter overfor Fædrelandsvennen at tre sauer er drept av ulven.

— Vi har obdusert to av dem, men den tredje fant vi ikke før like før det ble mørkt, sier Rossevatn.

Sto 150 meter unna

Han snakket lørdag med elgjegeren som så ulven.

— Han fortalte at han sto rundt 150 meter fra. På grunn av gunstig vindretning ble han ikke oppdaget. Etter hvert kom det elg inn i terrenget og ulven stakk av gårde, sier Rossevatn.

Leder av skadefellingslaget, Knut Magne Larsen, opplyser at jaktlaget ikke har vært ute på jakt.

— Jeg kom akkurat hjem, etter å ha vært uten mobildekning i hele dag. De fleste av medlemmene i skadefellingslaget har selv vært på elgjakt i dag, så de fleste hadde ikke muligheten til å stille, sier Larsen ved 21-tiden lørdag kveld.