LILLESAND: Nasjonal transportplan og Samhandlingsreformen var hovedpunkter, da de sju kommunene i Knutepunkt Sørlandet i dag var samlet til et felles formannskapsmøte.

– Det kom opp en diskusjon om oppfølging av belønningsavtalen mellom ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen og samferdselsdepartementet. Det har vært mye debatt i Kristiansand om dette etter valget. Nabokommunene mener forankringen i forhold til samarbeidskommunene i Knutepunkt Sørlandet på denne regionale avtalen med fordel kunne ha vært bedre.

Det forteller Kjell A. Kristiansen, daglig leder i Knutepunkt Sørlandet. Diskusjonen omfatter blant annet ny vei mellom Søgne og Stavanger. Og ifølge Kristiansen påpekte flere politikere at en politisk diskusjon som angår hele regionen, og en felles avtale med samferdselsdepartementet, kun har pågått i Kristiansand. De andre kommunene ønsker å ta del i debatten, ikke å stå på utsiden.

Viktige saker

– Dette er veldig viktige politiske saker, og det er behov for at de andre kommunene blir med i diskusjonen.

Det er enighet om at dette blir satt på dagsorden og drøftet i styremøtet 2. desember, som en forberedelse til ATP-utvalgsmøte samme dag.

– Da er det viktig at Kristiansand orienterer nabokommunene om dreiningen saken har tatt i Kristiansand, sier Kristiansen.

Han avslutter med å si at de sju knutepunktkommunene er opptatt av å stå sammen med hensyn til samhandlingsreformen og veibygging.

– Dette for å styrke regionen og dermed landsdelen, sier Kristiansen.

Stor vilje

Ny politisk leder i Knutepunkt Sørlandet, Lillesand-ordfører Arne Thomassen, sier formannskapsmøtet inneholdt gode, politiske diskusjoner om hva regionen kan samarbeide om videre.

– Vi er en ny gjeng som ønsker å ta i et tak. Det er stor vilje til å jobbe videre om et knutepunktsamarbeid, sier Thomassen.

Les mer om saken i torsdagens papiravis.