BIRKENES/KRISTIANSAND: En to år gammel gutt omkom etter ulykken, som skjedde på Tveide sør for Birkeland tirsdag ettermiddag. Gutten ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse, men livet stod ikke til å redde.

Ifølge politiet satt toåringen på en snøscooter på et jorde, da hans onkel skulle ta mot et annet barn som skulle sitte på. Snøscooteren akselerte plutselig, med det resultat at onkelen og det andre barnet ramlet av. Toåringen ble sittende på da snøscooteren fortsatte og kolliderte med en husvegg.

Foreløpig ikke avhørt

Flere voksne var til stede da ulykken skjedde.

Verken vitnene eller mannen som satt på snøscooteren er foreløpig avhørt. Politiet vil gi dem tid til å bearbeide sorgen før de avhøres.

— Dette er en tragisk hendelse og en veldig spesiell sak. Vi forhaster oss ikke med avhør i den tilstanden de er i nå, sier påtaleleder Nils Grønås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Kriseteam

Familien og venner tas nå hånd om av kommunens kriseteam.

— Ut fra det vi har sikret oss, har vi dannet oss et bilde av det som har skjedd. Avhørene tar vi etter hvert, sier Grønås.

Politiet og kriminalteknikere var tirsdag ettermiddag på ulykkesstedet, hvor scooteren og andre spor ble undersøkt.

— Hva som skjedde skal vi ta opp i avhør. Det er det vitnene og den som har ført scooteren må forklare seg om. Vi har foreløpig ikke tatt stilling til om det er skjedd noe straffbart, sier påtalelederen.