KRISTIANSAND: Kontoret for skjenkesaker har foreslått å inndra skjenkebevillingen etter at en kontroll avdekket brudd på skjenkebestemmelsene.

— Bakgården Bar har servert en åpenbart beruset person. Det samme gjelder Frk. Larsen, hvor det i tillegg har vært en mindreårig person, sier Kim Henrik Gronert ved kontoret for skjenkesaker.

Skal opp i formannskapet

Begge utestedene har klaget på straffen, som var tre dagers inndragning av bevillingen. 10. oktober skal klagene opp til diskusjon i formannskapet i Kristiansand kommune.

— Så vidt jeg vet dreier klagen seg om lengden på straffen, sier Gronert.

Det er foreløpig uklart når straffen vil bli gjennomført. Forholdene som ble avdekket ga ikke grunnlag for å inndra bevillingene umiddelbart.

- Kjenner ikke episoden

Daglig leder hos Bakgården Bar, Rune Kaarbø, kjenner ikke igjen episoden som skjenkekontrollen har beskrevet. Dette er noe av grunnen til at utestedet har klaget på avgjørelsen.

— Vi spurte om hvem som hadde skjenket vedkommende, men fikk ikke svar. Vi ser av det som er skrevet ned at personen fikk servert to øl, før han gikk ut for egen maskin. Men når vi ikke vet hvem som skjenket personen, er det vanskelig for oss å forsvare oss, sier Kaarbø.

Fædrelandsvennen kom fredag ikke i kontakt med daglig leder hos Frk. Larsen, Gustav Andersson.