Se video av opprydningsarbeidet over.

GRIMSTAD: — Det er jo tragisk. Det har kommet veldig mye olje inn her på Moysand og det er forferdelig å se, sier Ove Frigstad, leder for det interkommunale utvalget mot akutt forurensning (IUA) i Aust-Agder.

Han sier at oljesølet på Moysand er det mest omfattende i Aust-Agder etter havariet av det islandske lasteskipet Godafoss 17. februar.

Store mengder olje

Hittil har mannskapene ryddet vekk rundt fire tonn med olje fra stranda. Da er de omtrent halvveis.

— Fordi det er nokså kaldt er oljen som ligger på stranda grei å få opp, men det ligger også mye olje klistret opp til stein og på fjellet. Og det gjør det mer krevende, sier aksjonslederen.

Enten må mannskapene gå igang med å skrape vekk oljen fra steinene for hånd, eller så fjerner de steinmassene med gravemaskin og kjører det vekk for rensing.

En uke igjen

— Vi har uansett en drøy ukes arbeid igjen før dette området kan friskmeldes, sier Frigstad.

I formiddag var representanter fra Fylkesmannens miljøvernavdeling i Aust-Agder på befaring i det oljeutsatte området. De er overrasket over det store omfanget oljeutslippet har fått på Sørlandet.

— Vi trodde ikke det skulle komme inn så mye som det har gjort. Det er overraskende at det blitt så mye olje her i Agder, sier senioringeniør Bjørn Stokke hos Fylkesmannen.

— Første prioritet er å bevare hekkeområder og naturresarvater i vårt distrikt. Heldigvis har vi ikke fått meldinger om dette ennå, sier han.

Se video av opprydningsarbeidet øverst i saken!