SØGNE: Politiet i Søgne er overrasket over tyvene som stod bak et innbruddsraid på Skarpøya, øya der Sødal-slekta eier flesteparten av hyttene, forrige uke. Etter å ha brutt seg inn i ni hytter, tok tyvene med seg bare én spikerpistol.

— Det er uforståelig hvorfor de har tatt seg inn i så mange hytter og stjålet så lite. Det var mange ting å stjele, men de har ikke tatt med seg noe, sier lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, til fvn.no.

Ifølge politiet har tyvene heller ikke gjort skadeverk på hyttene.

Flatskjermer stod igjen

Innbruddene ble oppdaget fredag av sønnen til en av hytteeierne, og ble da omtalt i fvn.nos politilogg. Sønnen oppdaget først innbruddet i familiens hytte, og kunne etter en runde i området konstatere at ni hytter hadde hatt besøk av ubudne gjester.

Tirsdag var politibetjent Joakim Jaabæk på øya utenfor Høllen for å foreta åstedsundersøkelse.

— Vi har hatt telefonisk kontakt med flere av hytteeierne. De ha fortalt oss om verdigjenstander som skulle være på hyttene, og som vi fant på plass. Blant annet stod bærbare datamaskiner og flatskjermer igjen. Også alkohol stod igjen. Det eneste vi vet er borte, er en spikerpistol, forteller Jaabæk.

Knuste vindusruter

Hytteeierne vil etter hvert ha en fullstendig gjennomgang for å se om andre gjenstander er stjålet.

— Alle hytteeierne er varslet, sier Jaabæk.

For å komme seg til Skarpøya må tyvene ha brukt egen båt. Det går rutebåt til øya, men ifølge politiet kjenner mannskapet om bord alle som har fulgt båten.

Politiet mener innbruddene må ha skjedd i løpet av forrige uke, siden snøværet har dekket til spor i området. Foreløpig er ingen mistenkt for innbruddsraidet.

— Vi har hatt kriminaltekniske undersøkelser, og har muligens funnet noen spor å gå etter. Tyvene har kommet seg inn i hyttene ved å knuse ruter, som regel i verandadøren, sier Jaabæk.