KRISTIANSAND: Den 31 år gamle narkoselgeren oppholder seg i landet sammen med ektefelle og to barn. De kom fra Libanon i 2007. Tiltalte er ifølge dommen i Kristiansand tingrett palestinsk statsborger, og har fått avslag på sin asylsøknad. Utreisefristen var 26. oktober i fjor, men er oversittet fordi utlendingsmyndighetene ikke har skaffet nødvendige reisedokumenter. Mannen får 8000 kroner i offentlig støtte per måned.

Kristiansand tingrett har funnet mannen skyldig i å ha kjøpt og oppbevart 40 gram kokain og 40 gram amfetamin i en leilighet han disponerte. Da politiet aksjonerte fant de 10.000 kroner gjemt i en madrass på et soverom.

19. april i fjor ble en bilfører stoppet på Hamresanden. Politiet fant nesten en kilo hasj i bilen. Bilføreren fortalte at han på oppdrag av 31-åringen hadde hentet hasjpartiet i Oslo.

25. mars i år ble 31-åringen stoppet av politiet i Dronningensgate i Kristiansand, like ved sin bolig. Da var han på en stjålet sykkel. I trusa fant politiet over 35.000 kroner. 31-åringen fortalte at pengene var gjemt i trusa i frykt for at han skulle miste sedlene på sykkelturen. Inne i leiligheten fant politiet nesten en kilo hasj skjult i taket og nærmere 50 gram kokain, og 28.000 kroner i et skap på et soverom. To menn fra Oslo satt i leiligheten da politiet kom inn. De to kom med tog fra Oslo til Kristiansand klokka fire om morgenen for å besøke den domfelte. Politiet har henlagt saken mot de to unge mennene fra Oslo. Politiet mener at det var de to mennene som kom med narkopartiet, noe også forsvareren til 31-åringen sa i retten. Den tiltalte har fortalt at det var de to besøkende som kom med hasjen. Saken mot de to er imidlertid henlagt fordi politiet ikke har gode nok bevis.

Kristianand tingrett, som bestod av tingrettsdommer Per Refsalen og meddommerne Anne Øvland Follerås og Finn Otto Karlsen, sier pengene som ble beslaglagt skal inndras fordi de helt åpenbart stammer fra staffbare handlinger. Retten finner ikke en rimelighet i forklaringen til den domfelte om at en månedlig trygd skal gi mulighet for å spare de beløp politiet mener er fortjenesten fra narkosalg.

31-åringen er også dømt for falsk forklaring etter en grov legemskrenkelse, sykkeltyveri og for bruk av narkotika.

I politiavhør har den domfelte stort sett erkjent det meste. I retten forklarte 31-åringen at han stort sett ikke husker noe fra de tidsrom og de straffbare handlinger han er anklaget for, fordi han under rettssaken var utslitt og psykisk sliten.