ARENDAL: — Jeg stilte jo på listen for å bli valgt, så dette er jeg glad for, sier Torbjørn Urfjell.

15 prosent av de som stemte SV valgte å gi Urfjell en ekstra stemme. Dermed blir 34-åringen, som i utgangspunktet var andremann på listen, SVs eneste kandidat i Aust-Agder fylkesting.

— Jeg har vært vara til fylkestinget denne perioden. Nå blir jeg folkevalgt fritidspolitiker. Det er en viktig rolle. Jeg synes det er veldig hyggelig at jeg fikk så mange personstemmer, men jeg skulle ønske vi fikk inn et mandat til. Vi manglet bare 100 stemmer på å knipe Høyres sistemandat, sier Urfjell.

Tjuslia

En annen markant politiker som gjorde et solid byks er Pensjonistpartiets John Tellman Tjuslia (75). Han ler når vi gratulerer han som folkevalgt tingmann.

— Ha-ha. Jeg må takke alle som stemte på meg. Jeg fikk beskjeden for en time siden, sier Tjuslia.

75-åringen fra Eydehavn var tidligere en markant Ap-politiker, men han meldte seg ut av partiet da det ble foreslått å legge ned en demensavdeling ved Flosta sykehjem.

— Jeg følte meg nokså presset i Ap. Jeg tror nok standpunktet mitt i Flosta-saken er hovedårsaken til at jeg raste rett inn i fylkestinget, sier Tjuslia.

Den politiske veteranen stod opprinnelig oppført på 14. plass på PP sin liste ved fylkestingsvalget. 97 personlige stemmer gjør at han overtar som partiets førstemann.

Den som fikk flest personlige stemmer ved fylkestingsvalget i Aust-Agder er Høyres ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, 1560 av de som stemte Høyre satte en kryss ved siden av navnet til Thomassen.