HJARTDAL: Om kvelden 1. juledag i fjor kjørte Maria Dahlstrøm (19) fra Søgne og den nå tiltalte 22-åringen med snøscooter på en vei i Hjartdal i Telemark. Føreren mistet kontrollen over snøscooteren, som skar ut av veien, kjørte inn i et bjørketre og veltet.

Maria Dahlstrøm omkom momentant etter å ha blitt påført skader i nakke og hode.

Uklart hvem som kjørte

Nå har Statsadvokatene i Vestfold og Telemark tiltalt den 22 år gamle mannen for uaktsomt drap, ifølge Telemarksavisa. For påtalemyndigheten er det imidlertid uklart hvem som kjørte snøscooteren. Derfor er han tiltalt for enten å ha kjørt selv i alkoholpåvirket tilstand, eller for å ha overlatt scooteren til en person som var alkoholpåvirket, ikke hadde førerkort og heller ikke hadde erfaring med å kjøre snøscooter.

Tiltalen for uaktsomt drap gjelder selv om han har overlatt føringen av snøscooteren til 19-åringen.

Snøscooteren var kun registrert for én person.

Skulle på toalettet

22-åringen og Søgne-kvinnen var på en fest i en innredet garasje, men det var ikke toalett i festlokalet. Da kvinnen skulle på toalettet, kjørte de to til et bolighus om lag 150 meter unna. De var trolig på vei tilbake til garasjen da ulykken skjedde.

Les også: Omkom trolig momentant

Det skal ikke ha vært vitner til selve ulykken, men et vitne som så personer kjøre med snøscooteren like forut for hendelsen forklarte politiet at scooteren skal ha holdt moderat fart.

Maria Dahlstrøm skal ha blitt kjent med 22-åringen fra Hjartdal gjennom felles kjente. Politiet har omtalt dem som venner.

Uaktsom kjøring

22-åringen ble selv brakt til sykehuset i Notodden med mindre skader.

I tillegg til tiltalen for uaktsomt drap, er mannen tiltalt for uaktsom kjøring, subsidiært å ha latt en annen person bruke en motorvogn uten å forvisse seg om at vedkommende fylte vilkårene for å føre den.

Påtalemyndigheten tar forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om erstatning eller oppreisning til fornærmede.