KRISTIANSAND: — Jeg lar meg ikke engang irritere. Han skaffer jo bare spillet ekstremt god reklame. Hvis han ønsker at færre skal spille det spillet så oppnår han bare det stikk motsatte, sier daglig leder Trond Aanesen i spillbutikken Gamezone.no, til fvn.no.

Aanesen var den som solgte tilleggspakken" Burning Crusade" til spillet "World of Warcraft" over nett til den nå terrortiltalte Anders Behring Breivik.

Han mener Olsen kjemper en forgjeves kamp når han i dag velger å anmelde butikkjeden Elkjøp for salg av voldelige skytespill.

— Bortkastet energi

— Det er forsåvidt en fair sak at han tar opp kampen mot noe som han mener er feil, men det virker som bortkastet energi, sier Aanesen, som ikke ser noen grunn til å bruke politiets ressurser i en slik sak.

— Det er en meningsløs anmeldelse. Hvis man vil endre noe så får man ty til politikken og ikke til rettsapparatet.

Han har likevel forståelse for at det rettes kritikk mot noen av spillelementene.

— At noen mener det er kritikkverdige elementer i spillene vi selger, har jeg full forståelse for, men å bruke politiets ressurser synes jeg er bortkastet. Det er ikke ulovlige spill som blir solgt, og det er heller aldri dokumentert at folk går ut og skyter folk etter å ha spilt disse spillene, sier han.

Han mener det er snakk om en generasjonskløft når Olsen forsøker å komme det poulære skytespillet Call Of Duty Modern Warfare 2 til livs.

— Det har alltid vært sånn at foreldrene har forsøkt å stoppe det ungene driver med, sier han.

- En kjempehit

Aanesen er bare en av mange som selger skytespill over disk i Kristiansand. Han tror det er alt annet enn tilfeldig at Olsen velger å anmelde Elkjøp, som er nordens største forhandler av elektronikk og husholdningsartikler.

— Det er jo for å få maksimal publisitet i en sak han fronter, hevder Aanesen.

Men han er usikker på om publisiteten har den effekten som Olsen ønsker å oppnå.

— All omtale er en fordel for spillet. Vi hadde jo spillet "Grand Theft Auto" i sin tid som ble forsøkt forbudt av norske myndigheter og som ble forbudt i Spania. Det spillet ble en kjempehit.

Kommunikasjonsrådgiver Line Lauvsnes Oddekalv i Elkøp skriver i en mail til fvn.no at de ikke har fått sett anmeldelsen og derfor ikke ønsker å uttale seg i saken på det nåværende tidspunkt.