Se video over.

KRISTIANSAND: Sørlendingene Julian Lund (20) og Martin Andersen (20) er ferske studenter på idrett årsstudium.

– Jeg har fått høre at det er veldig bra sosialt på dette studiet og gode treningsmuligheter, sier Lund

– I tillegg er det en del kjente som går her også, supplerer Andersen.

Den første undervisningsdagen for studentene er onsdag. Den første uka består av studiestartfestival med konserter og andre sosiale aktiviteter.

Idrettsstudentene reiste imidlertid i dag på en seks dagers bli-kjent-tur til Haraldvigen. Dermed går de glipp av hele festivalen på campus.

– Det styrker jo det sosiale båndet innad i linja veldig bra, men det er selvfølgelig litt ergerlig å ikke få meg seg konserter og sånt. Det sikkert sunt å holde seg unna det, smiler Lund.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jon Anders Skau

– Håpsinstitusjoner

Rektor Torunn Lauvdal kunne i dag ønske nesten 10.000 studenter velkommen til et nytt studieår, fordelt mellom Grimstad og Kristiansand.

– Det er jo alltid like spennende. Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt studieår her ved UiA, sier Lauvdal.

Under åpningstalen på campus i Kristiansand snakket hun til studentene om tragedien som rammet Norge 22.juli. Og oppfordret studentene til å delta aktivt i samfunnet.

– Universitetene har rolle som håpsinstitusjoner. Universitetet gir håp for fremtiden gjennom det vi gjør, sier rektoren.

UiA har ikke det endelige antalle på antall studenter, før opprop er gjennomført og restplasser er fylt opp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDER SEG: Elise Vikse(21), Christine Jacobsen(21) og Katrine Emberland(23) fra Haugesund gleder seg til å få venner i en ny by. Foto: Jon Anders Skau

Spontant fra Haugesund

– Jeg har hørt at det er kjempebra her. Mange jeg har møtt anbefaler UiA, så jeg er veldig spent, sier Christine Jacobsen (21).

Sammen med Elise Vikse (21) og Katrine Emberland (23) har hun slått seg ned på en sofa ute på gressmatta. De er alle tre fra Haugesund og sier det er litt tilfeldig at de har havnet som studenter i Kristiansand.

– Det var egentlig veldig spontant. Det er jo veldig typisk for oss haugesundere å dra til Bergen for å studere, men vi ville være litt kule og reise en annen plass, sier Emberland.

– Det er kjekt å ikke kjenne alle der du flytter også. Men det er litt skummelt å komme helt alene, så det er fint at vi er tre som kommer sammen, sier Jacobsen.