KRISTIANSAND: I onsdagens budsjettmøte, vedtok bystyret enstemmig å ikke legge ned Justvik skole, slik kommunens administrasjon hadde foreslått. I dette forslaget ble hele barnetrinnet samlet på Havlimyra og Justvik skole ble nedlagt.

I stedet blir altså Justvik skole rehabilitert og ingen skoler blir nedlagt i 2013. Det politiske flertallet gjør det dermed klart at en skolestruktur med store skoler i Kristiansand er lite aktuelt.

— Vi ønsker ikke gigantskoler, men en struktur der vi har mer effektive enheter, sa Irene Solli (KrF) som har liten sans for forslaget om en storskole med 800 elever på Havlimyra.

Hun mente at hensynet til å ta vare på utkanten i kommunen er et vektig argument for å ta vare på Justvik skole.Opposisjonen i bystyret advarte mot det de mener er en altfor sterk iver etter store enheter og sammenslåinger.

— I utgangspunktet er det galskap med en slik gigantskole. Den hadde ikke blitt stoppet uten engasjement fra lokalbefolkningen og foreldre. Men jeg er redd for hva de borgerlige vil gjøre neste gang. Jeg håper vi kan unngå slike forslag i fremtiden, sa Hans Petter Horve (Miljøpartiet)

Han fikk støtte fra Rødt.

— Tidas melodi er gigantbarnehager og gigantskoler, og jeg er glad for at vi har klart å stå i mot denne bedriftsmessige tenkingen. Denne evige diskusjonen om sammnenslåinger kommer år etter år på grunn av et presset budsjett, sa Halvor Fjermeros (Rødt) som mente at alle forslagene om sammenslåing er resultat av ønsket om å redusere eiendomsskatten