KRISTIANSAND: Det var kristiansanderen Henrik Pedersen som tipset fvn.no om den nye flyruten. Han fant den via avinor.no, ved å klikke seg inn på Kjevik og videre på direkteflygninger.

30. oktober var det markert en Norwegian-avgang som ikke eksisterer i dag — Kjevik-Kristiansand direkte.

Hos Norwegian avviser først presse- og informasjonsansvarlig Åsa Larsson at en slik plan om å utvide rutetilbudet eksisterer.

Hun ber fvn.no sjekke om det samme rutevalget fins på flyselskapets egne sider.

Og det gjør det. Den 30. oktober kostet det i kveld 329 kroner for Kjevik-Trondheim direkte én vei på på norwegian.no.

I neste telefon innrømmer Larsson at det ganske riktig blir slik:

— Jeg vet vi har vurdert en slik rute, men var usikker om vi hadde lansert den. Men jo – det stemmer. Det er ny rute for oss, sier Norwegian-talskvinnen.

Grunnen er etterspørsel fra publikum, forklarer Larsson. Dessuten arbeider Norwegian med å utvide rutetilbudet, og sette nye fly inn i trafikk, forklarer hun.

Det viser seg imidlertid etter at saken først ble publisert at ruten ikke er like ukjent som den var for tipser, fvn.nos journalist og - i starten - informasjonsansvarlig Larsson.

22. juni ble følgende pressemelding sendt ut, signert kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian:

«Norwegian åpner ny rute mellom Kristiansand og Trondheim i vinter, med to ukentlige avganger. Avgangene er fredag kl 12.05 og søndag kl 21.35. — Prisnivået på ruta Kristiansand-Trondheim er i dag kunstig høyt, og det er derfor på tide med konkurranse på denne ruta. Norwegian ser fram til å fly sørlendinger til Trøndelag til en billig penge i våre splitter nye og mer miljøvennlige 737-800-maskiner. Vi faser fortløpende inn nye fly med Dreamliner-interiør og WiFi, så sjansen for at flyet har internett om bord blir bare større og større».