KRISTIANSAND: — Streiken vil i hovedsak ramme ferdigbehandlede pasienter, som skal transporteres fra sykehuset til kommunale sykehjem og omsorgssentre, sier fungerende direktør ved Sørlandet sykehus Inger Cathrine Bryne til fvn.no.

Ifølge Bryne vil dette ramme 20-30 pasienter per uke.

Arbeidstakerorganisasjonen Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) har trappet opp streiken, da det søndag ettermiddag ikke var kontakt mellom partene. Mandag morgen ble 16 ambulansesjåfører ved Sørlandet sykehus i Kristiansand tatt ut i streik, i tillegg til de 29 medlemmene som ble tatt ut da streiken startet tirsdag 29.juni.

Ikke fare for liv

Finn-Otto Fjellestad, foretakstillitsvalgt for arbeidstakerorganisasjonen Delta ved Sørlandet Sykehus, forteller at streiken ikke vil gå ut over liv og helse.

— Vi har prøvd å skåne pasienter mest mulig, og det er ikke fare for liv og helse, sier Fjellestad.

Møter på jobb

— Alle akuttoppdrag, som kalles røde, eller hasteoppdrag, som betegnes som gule, vil bli utført umiddelbart. Disse innvilges det automatisk dispensasjon for, opplyser Fjellestad.

Retningslinjene som Delta har laget for streiken, går ut på at alle ambulansearbeidere møter på jobb, selv om de er tatt ut i streik.

— I praksis blir alle ambulanseoppdrag fra et lavere til et høyere nivå i helsetjeneste gitt dispensasjon for å sikre forsvarlige helsetjenester, sier Fjellestad.

Flere pasienter

En konsekvens av streiken vil være at det blir flere pasienter på sykehuset fremover.

— Det vil bli en økning i antall pasienter ved sykehuset, da ambulansepersonell ikke vil kunne transportere disse. Vi håper at arbeidsgiver vil komme på banen, slik at vi kan få til en løsning fortest mulig, sier Fjellestad.