ARENDAL: Det var Utrykningspolitiets sivile motorsykkel som målte den raske tyskeren lørdag 20. august. Målingen ble gjennomført over en strekning på 970 meter.

LES OGSÅ: Tysker kjørte i 173 km/t — må i fengsel

I retten forklarte politioverbetjent Oddmund Jensen, som stoppet tyskeren, at målingen ble gjennomført som en såkalt "dør-til-dør"-måling. Dette betyr at tidsmåler og distansemåler ble startet før bilen kom på høyde med motorsykkelen.

Målingen ble gjennomført fra på E 18 mellom Rannekleiv mot Stoa, og stoppet ved avkjøringen mot riksvei 42 mot Froland. Da viste systemet en gjennomsnittsfart på 173 km/t. Agder-politiet var redd for at tyskeren skulle forlate landet og ba derfor om varetektsfengsling.

For en drøy uke siden ble mannen fengslet. I retten forklarte mannen at han hadde holdt høy fart, men nektet for å ha holdt 173 km/t. Aust-Agder tingrett fant politioverbetjentens forklaring mest troverdig og fant tyskeren skyldig.

– Allerede fartsoverskridelsens størrelse tilsier at det må reageres med ubetinget fengsel, heter det i dommen. At mannen holdt høy fart og at han hadde passasjer i bilen ble trukket fram som skjerpende omstendigheter.

Straffen ble satt til fengsel i 21 dager. 11 av dagene er gjennomført i forbindelse med varetektsfengslingen. Mannen mister samtidig muligheten til å kjøre motorvogn i Norge de to neste årene.