KRISTIANSAND: – Vi vet ikke om det blir rekordsesong. Vi ligger på linje med fjoråret gjestemessig, men det kan være at det bikker akkurat forbi fjoråret. Det er for tidlig å si, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, til fvn.no.

Aamot vil ikke fortelle hvor mange besøkende parken har hatt i sommer, ei heller hvor mange som besøkte fjorårets nye park, Badelandet.

Saftig rekord i fjor

Både i 2009 og i 2010 ble det satt nye dagsrekorder den 21. juli. I fjor var 26.000 mennesker innom porten på rekorddagen. I år ble det ikke like stor suksess.

– Vi har ikke hatt dagsrekorder i år, men vi satte jo en saftig rekord i fjor. Typiske dager med så høyt besøk er dager med regnvær i forkant. I år har det vært mange dårlige dager på rad og det er ikke tvil om at vi er preget av regnvær, sier Aamot.

I løpet av juli var det regn halvparten av dagene.

– Sommeren ser nokså bra ut, men vi er veldig preget av regnværet. Noen av de veldig store dagene ble veldig preget av regn. På det jevne har det vært en ålreit sommer. Vi tror det er et uforløst potensial, sier Aamot.

Venter på Abrahavn

Badelandet hadde sin andre sesong.

– Vi ser at folk som kommer og ikke er spesielt med produktet Badelandet. Vi har nok fremdeles en jobb å gjøre. Vi må fortelle og markedsføre, men først og fremst er det de som har vært her og forteller videre som vil gi oss en effekt på lengre sikt. Jeg tror Badelandet først kommer til sin rett når Abrahavn åpner, sier Aamot.

Den nye sjørøverlandsbyen, med fokus på overnatting, åpner i pinsen neste år.