ARENDAL: Planutvalgets reguleringsplan for Barbu ble i ettermiddag vedtatt med 24 mot 15 stemmer. Dermed vil et stort flertall av de folkevalgte altså ha en utbygging i Barbu, med mindre grøntområder.

Dette er et resultat som aksjonsleder for park i Barbu, Øystein Bjørlow, er svært skuffet over. Han og Byparkaksjonen har jobbet lenge for å overbevise politikerne om at Barbu må bli en grønn lunge med park til byens befolkning.

– Dette var sabla synd både for Arendals befolkning, FN-byen Arendal og miljøbyen Arendal. Parkområdet er nedjustert til et minimum, og mange mister utsikten til sjøen, sier han til agderposten.no.

Det var mange publikummere som hadde funnet veien til bystyresalen i anledning dagens avstemning, og ordfører Torill Rolstad Larsen måtte flere ganger be de om å forholde seg rolig eller forlate salen.

I tillegg oppsto det, ifølge Agderposten, flere ganger kaotiske tilstander i salen før man i det hele tatt kom til avstemningen.

Venstres Jan Kløvstad la nemlig fram en liste med det han mente var en rekke saksbehandlingsfeil, men disse ble avvist av rådmann Harald Danielsen.