Kristiansand: AS Bussen mente at gutten kunne stå bak i alt 17 tilfeller av tagging på selskapets kjøretøyer. Bevisene holdt bare for å tiltalte mannen for to tilfeller. De ble han også dømt for.

I Kristiansand tingrett ble mannen funnet skyldig i å ha tagget 22. januar i 2009, og en ny tagging om kvelden lørdag 7. februar i fjor. Taggingen skjedde på interiøret på bussene, og medføre tap for selskapet fordi kjøretøyene måtte tas ut av trafikk mens taggingen ble fjernet.

Først nektet 19-åringen for taggingen, men tilsto i andre avhør da han ble forevist bilder som viste at han var i aksjon. Retten har derfor lagt noe mindre vekt på tilståelsen i forbindelse med straffeutmålingen.

Retten, som besto av tingrettsdommer Lillian Skranefjell samt meddommerne Hans-Thomas Nicolaisen og Tove Lise Høigilt, har dømt 19-åringen til betinget fengsel i 15 dager med to års prøvetid. I tillegg må den domfelte ut med bot på 7500 kroner. AS Bussen er også tilkjent erstatning på 3700 kroner som domfelte må ut med.’