GRIMSTAD: Det var 48 år gamle Børge Ivarsen som ble drept i tjeneste på E 18 i Grimstad natt til i dag. 48-åringen var politiførstebetjent ved Grimstad politistasjon.

OMKOM: Børge Ivarsen ble påkjørt og drept på E 18 i Grimstad natt til torsdag. (Foto: Arkivfoto)

Han har jobbet i politiet i mange år og har ved flere anledninger vært operativ uteleder. Han bodde i Birkenes kommune, og etterlater seg kone og tre barn.Politimannen var i ferd med å legge ut spikermatte på E 18 ved avkjøringen til Rykene da han ble påkjørt.

**Les også:

Siktet for uaktsomt bildrap

Truet til seg bilen med kniv

Hedret sin døde kollega

— En forferdelig tragedie

— En av våre flinkeste kollegaer

Politimann kjørt ned i Grimstad**

For kort tid siden holdt politidirektør Ingelin Killengreen pressekonferanse i Sorenskrivergården i Grimstad. Med seg hadde hun stasjonssjef ved Grimstad politistasjon, Steven Hasseldal, og politimester Kirsten Lindeberg ved Agder politidistrikt.

Vi fulgte pressekonferansen i vinduet over.

— Kollegaen vi mistet i natt er en god likt og svært høyt respektert politimann, sa politistasjonssjef Steven Hasseldal på pressekonferansen.

Han opplyste at dagen har gått med til å ta seg av kollegaer til Børge Ivarsen. De ansatte i Agder politidistrikt er i dyp sorg etter hendelsen.

Politimannen er den første i Agder politidistrikt som er omkommet i tjeneste.

— Dette er kanskje min tøffeste dag i politiet, sier Hasseldal.

— Det er meningsløst at politifolk som skal skape trygghet mister livet i jobben. I øyeblikket er det viktig å ta vare på dem som er rammet, sa politidirektør Ingelin Killengreen.

Ivarsen var en del av utrykningsenheten (UEH) og livvakttjenesten til Agder politidistrikt.