På fylkesvei 455 mellom Øyslebø og Laudal, måtte Jan Harald Syvertsen fra Otera ut for å fjerne et tre som hadde lagt seg over både strømlinjene og veien. Foto: Jarle R. Martinsen
Det har ikke vært noen alvorlige hendelser gjennom natten som følger av stormen, men flere trær har gått over ende i kyststrøkene. Foto: Vegard Nekstad

AGDER : Høststormen herjet Sørlandskysten i natt, og fall på linjene tok strømmen fra rundt 2000 strømkunder av Agder Energi i løpet av natta.

— Trær har gått over ende og truffet kraftlinjene mellom Mandal og Flekkefjord. Dette er ulike hendelser som har skapt problemer, og de første feilmeldingene kom inn rundt klokka 03.00 i natt, sier informasjonsansvarlig i Agder Energi, Realf Ottesen, til Fædrelandsvennen.

Vanskelige forhold

— Hvor lang tid vil det ta før disse får strømmen tilbake?

På fylkesvei 455 mellom Øyslebø og Laudal, måtte Jan Harald Syvertsen fra Otera ut for å fjerne et tre som hadde lagt seg over både strømlinjene og veien. Foto: Jarle R. Martinsen

— Dette er komplekse feilsituasjoner, og da kan det ta litt lengre tid, men folkene våre er der ute og gjør det de kan. Det er vanskelige forhold med mye vind, ting blåser og er i bevegelse, og det er vanskelig terreng. Det er også ulike situasjoner som har ført til strømbruddene. Det kan både gå utover formiddagen, eller gå relativt raskt før vi får fikset problemene og strømmen kommer tilbake, sier Ottesen.

- Sterk vind

Han vil ikke utelukke at det kan bli flere strømbrudd utover morgentimene.

— Det er fortsatt sterk vind, og vi kan ikke utelukke flere situasjoner. Men nå lysner det, og da blir det lettere for folkene våre å rydde opp i problemene. Vi har folk på stedene der det er feilsituasjoner, og vi overvåker strømnettet, sier han.

Flere trær over ende

Ifølge Vegtrafikksentralen har det også vært mange trefall på veiene i løpet av natta, men det har ikke vært noen alvorlige situasjoner i trafikken. Anslaget ligger på et titalls trær har gått over ende over veiene, hovedsakelig i Kristiansand-området. Disse har blitt meldt fra og fjernet, og det skal ikke være meldt inn om noen personskader.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, sier at politiet også har fått mange meldinger om trær som har gått over ende.

— Vi har fått meldinger om en ti, femten trær som har falt. Men ingenting alvorlig, sier han til Fædrelandsvennen.