AGDER : — I klubber som får fram talenter, får du alltid debatten om hva slags økonomi klubben har til å satse på det talentet. I noen tilfeller fører det til interne konflikter. Dilemmaet er om vi skal satse på de få, og i så fall hvordan dette vil påvirke barne- og ungdomsidretten? Det er klart at satsing på topper vil ha noen konsekvenser. Klubbene må ha en strategi, og bestemme seg for om denne er rettet mot talentutvikling eller bare mot å ha et godt tilbud til barn og unge. Jeg tenker at det er mange klubber som ikke har tatt denne diskusjonen, sier Larsen.

terje larsen.jpg

— Vil satsing på talenter gå ut over satsing på bredde?- Nei, det vil det ikke. Men vi må organisere oss på en måte som gjør at det blir en skikkelig vinn-vinn situasjon, sier Larsen.

— Undrer du deg over klubbene som har nedfelt at de ikke vil satse på toppidrett?

— Det kan være mange grunner til det. Det kan skorte på anlegg, økonomi eller kompetanse. Vi er inne i et enormt brennbart tema som vi ønsker å invitere klubbene til dialog rundt, sier Larsen.

— Idrettskretsen ønsker å oppmuntre til at klubbene skal drive toppidrett?

— Ja, vi ønsker å beholde hegemoniet fra Beijing-OL. Agder skal etter vårt skjønn være en landsdel som bidrar til nasjonal idrettsglede, sier Larsen.