KRISTIANSAND: Det var 25. mai i år at politiet oppsøkte 31-åringens bolig like nord for Kvadraturen. Politiet hadde fått naboklager om omfattende bråk fra stedet og dro til leiligheten for å dempe musikken.

Politiet kom til låst dør og måtte ta seg inn gjennom et åpent vindu for å gjennomføre sitt ærend. Tiltalte ble vekket og politiet ba om personalia.

— Brent i mitt hode

Etter at den erfarne politimannen hadde forlatt boligen kom 31-åringen etter. Ifølge retten hadde mannen et betydelig raseri rettet mot tjenestemennene.

Bærende på en uåpnet ølflaske gikk han mot politifolkene slik at de måtte rygge flere meter bakover. Politiet forsøkte å roe mannen.

"Du er brent i mitt hode og jeg skal aldri glemme deg. Jeg skal drepe deg og så skal jeg drepe din familie" skal 31-åringen ha uttalt til den mannlige politiførstebetjenten. En politistudent overvar hendelsen.

Mannen ble pågrepet etter at politiet brukte pepperspray på ham. Mannen erkjente de faktiske forhold samt straffskyld allerede i det første avhøret. I retten beklaget han oppførselen overfor de to politifolkene.

Uenig med fagdommeren

Retten delte seg når det kom til straffeutmålingen i saken. Rettens administrator, altså fagdommeren, mente mannen burde idømmes en ubetinget fengselsstraff på 21 dager. Tingrettsdommeren peker i dommen på at det som hovedregel skal reageres med ubetinget fengselsstraff ved trusler mot politiet, og at det ikke forelå særskilte hensyn i denne saken.

De to meddommerne valgte i stedet å vektlegge at tiltalte er i en god rehabiliteringsfase, at han har fått lønnet arbeid, fast bolig samt familie. På bakgrunn av dette mente de det vil være feil å idømme mannen fengselsstraff som ville gi et opphold i den gode utviklingen.

Meddommere er valgt ut fra befolkningen og er tuftet på prinsippet om at man skal dømmes av sine likemenn.

Ettersom de to meddommerne var i flertall i tingretten, ble det slik de ønsket. Mannen ble dermed dømt til 45 timers samfunnsstraff. Han må i tillegg betale 2000 kroner i saksomkostninger.