LILLESAND: — De leverte bilen klokka 16, torsdag ettermiddag til et bilutleiefirma i den svenske byen Kristianstad, forteller politibetjent Leif Ole Saanum ved Lillesand lensmannskontor.

Takket være at Berit Moen noterte registreringsnummeret på bilen, da hun ble forsøkt robbet i Kristiansand for snart to uker siden, kunne politiet spore bilen tilbake til utleiefirmaet helt sør i Sverige.

Bilen var leid av en rumener, som politiet nå har identiteten på.

Saanum tok kontakt med utleieren og svensk politi. Han oppfordret dem om å stoppe gjerningsmennene når bilen ble levert, men det skjedde ikke.

— Det var nok ikke høyt nok prioritert, sier Saanum som fikk telefon fra utleieren etter at bilen var levert inn igjen.

Svartelistet i Sverige

I utleiekontrakten stod det imidlertid at bilen kun skulle brukes i Sverige, derfor ble rumeneren svartelistet hos bilutleiere i landet.

De forsøkte samme dag å leie en ny bil, hos en annen utleier, men ble da avvist.

Nå er det satt tollsperre på rumenerne i Sverige. Det betyr at de skal kontrolleres av tollerne eller politiet, dersom de blir observert.

Politiet mener det er de samme gjerningspersonene som står bak tyveriet fra en kvinne i Seljord, en kvinne i Lillesand og forsøket på tyveri i Kristiansand.

Selv om leiebilen nå er levert tilbake i Sverige, utelukker ikke politibetjent Leif Ole Saanum at gjerningspersonene kommer tilbake til Sørlandet.

— Vi kan ikke utelukke det, nei. Slike kriminelle er veldig mobile og opererer over store områder, sier Saanum.

Foto: Seljord Sparebank