HÆGEBOSTAD: Fidjeland kan se tilbake på hele 36 år i kommunestyre og formannskap i kommunen, 16 av dem som ordfører.

– Dette setter jeg stor pris på, det kom som en stor overraskelse for meg, sa Fidjeland etter at påtroppende ordfører Ådne Werdal overrakte medaljen med diplom.

KS-medaljen er den høyeste utmerkelsen til Kommunenes Sentralforbund, og man må ha minimum 24 år som politiker eller ansatt i administrasjon for å bli vurdert til medaljen.

I går var det siste dag for veteranen, Fidjeland takker nå av som politiker. Han kan altså se tilbake på 36 sammenhengende år i formannskap og kommunestyre i Hægebostad. I løpet av denne tiden har han sittet som ordfører i 16 av dem, varaordfører i 12 av dem. I tillegg har Fidjeland sittet fire år i Vest-Agder fylkesting.

– Nå skal det bli godt å bli pensjonist, det ser jeg fram til, sier Fidjeland. – Jeg har jo en gård og noen sauer, så overgangen blir ikke så veldig stort, sier Fidjeland med et smil.

Da Fidjeland i kommunestyret torsdag kveld overrakte ordførerklubba til Ånen Werdal (H) var det tredje gang de to overtar for hverandre i den rollen.

Bildetekst: Ordfører John Fidjeland (KrF) i Hægebostad gir seg etter 36 år i politikken. Påtroppende ordfører Ånen Werdal (H) overrakte KS-medaljen til en overrasket og glad Fidjeland. (FOTO: Torstein Øen