KRISTIANSAND: I dagens Fædrelandsvennen uttalte Kristiansen at han mente at Cultivas resultater tilsier at stiftelsens tid kan være forbi , og at mange i KrF mener det er feil at over 1,5 milliarder kroner forvaltes av en stiftelse med et relativt snevert formål.

Mange reaksjoner

Jeg har fått veldig mange henvendelser etter saken i avisen i dag. Både fra folk internt i partiet og eksternt, forteller Kristiansen.

Flere folk utenfra partiet har ringt og sendt sms-er til gruppelederen.

— Mange ber oss om å bare få lagt ned hele Cultiva, men det er også en del som mener vi bør legge oss på et kompromiss, og at dette er en nyttig debatt å ta, sier han.

Kan vippe resultatet

I bystyremøtet 17. desember stemte 18 representanter for Vidar Kleppe sitt forslag om å vurdere Cultiva-stiftelsens oppløsning. KrF stemte den gang mot nedleggelse.

— Det var overraskende mange av mine partifeller som ville støtte forslaget om å vurdere nedleggelse, men siden dette er et så viktig vedtak, og vi i KrF kan vippe resultatet, ønsket jeg at vi skulle diskutere det mer internt først slik at vi kunne komme til ett vedtak som vi alle er enige om, forklarer han.

Kompromiss

Og det er dette KrF skal gjøre i formannskapssalen fra klokken 16.30 i ettermiddag.

— Jeg tror ikke det ender opp med at vi går inn for å løse opp Cultiva, det er det heller ikke sikkert man har mulighet til rent juridisk, men at vi i stedet ender opp med et kompromiss der bystyret ber administrasjonen om å lage en sak, hvor man går inn og ser på driften av Cultiva siden oppstarten. Vi må se på eventuelle konsekvenser av om mulig å endre driftsform til stiftelsen, samt se om vi kan gjøre formålsparagrafen bredere enn til kun å omhandle kultur, arbeidsplasser og levevilkår i Kristiansand slik den gjør per dags dato. Det kan hende at tiden er moden for en slik endring. Uansett blir det et spennende gruppemøte nå i dag, sier han.