GJERSTAD: Ingen personer kom til skade i brannen, men huset ble ifølge brannvesenet totalskadet.

— Huset fikk store brann-, røyk- og vannskader. Jeg tror ikke huseier fikk reddet ut noen eiendeler. Ikke alle rommene ble like utbrent, men resten av huset fikk mye røyk- og vannskader, sier vakthavende sjef i Østre Agder brannvesen, Olav Hansen, til fvn.no.

- Full fyr

Brannen ble meldt om like før klokken 11.30 lørdag formiddag. Både mannskap fra brannvesenet, politi og ambulanse ble sendt til stedet.

— Det skal ha vært full fyr i huset, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Lauvnes.

Ifølge Aust-Agder Blad var det huseieren selv som meldte fra om brannen. Han holdt på med noe arbeid i kjelleren da han oppdaget at det brant fra kjøkkenet.

Brukte en time på å få kontroll

Kort tid etter var brannvesenet på plass, men flammene hadde da spredd seg til store deler av huset. Ifølge Hansen var det en utfordrende brann å slukke, både på grunn av kulden og omfanget.

— Fra første mannskap var på plass, til vi hadde kontroll over brannen, gikk det om lag en time. Vi har fortsatt folk på stedet som driver med kontroll og etterslukking, sa Olav Hansen til fvn.no i 16.30-tiden.

Totalt 17 personer fra Østre Agder brannvesen ble kalt ut. I tillegg til vakthavende sjef, rykket 11 fra Gjerstad og seks fra Risør, deriblant røykdykkere, til stedet.

Fikk med seg et servise

Ifølge Aust-Agder Blad var det eneste huseieren klarte å få med seg ut fra boligen et servise som familien hadde arvet.

Brannårsaken er foreløpig uklar, men ut fra huseiers observasjoner kan den ha startet på kjøkkenet.

— Det er disse observasjonene vi vil bygge den videre etterforskningen på, sier politiførstebetjent Trygve Sperre til Aust-Agder Blad.

Krimteknikere vil undersøke ruinene en av de nærmeste dagene.

Verken familiens to barn eller kona i huset var hjemme da brannen startet.