VENNESLA: Han er en drivkraft i klubben Kristiansand Beast. Medlemmene bruker sin egen kroppstyngde når de trener. De henger fra planker, løfter seg opp, vrir og snur. Tungt som heia. Imponerende å se på.

— Dritkult

— Vi har mast på Kristiansand kommune lenge om å få tilsvarende i Kristiansand. Så kom det altså i Vennesla. Dritkult da. Her er flotte treningsforhold, sa Gallegos.

Han er en lokal pioner innen den amerikanske treningsformen Calisthenics – der kun kroppen er vekten.

Les også:

Sammen med Hoang Van Phan og Tommy Utsogn tok han noen imponerende triks på et par av treningsapparatene.

Når Utsogn henger i en arm, samtidig som han har bena rett ut og hilser med den andre hånda, forstår man at muskulaturen er i form.

Gratis for alle

Hanne Bentsen foran trimparken som hun og Trimeriet åpnet torsdag. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Det er Hanne Bentsen Rosaas og mannen Egil Rosaas som har skapt parken i forbindelse med sitt treningssenter Trimeriet.— Hvem som helst, også kristiansandere, kan bruke parken gratis omtrent når som helst. Kun når vi skal ha organisert trening her, er parken stengt for allmennheten. Vi er opptatt av folkehelse, sier Bentsen Rosaas.

Det finnes liknende parker på Evje og i Mandal, men ikke rundt Kristiansand ifølge guttene i Beast-klubben.

Dugnad

300.000 kroner, minst, ville parken kostet hvis den ble bygget på vanlig måte. I stedet har familie og venner stilt på dugnad. Det samme har grunneier Steinar Holbæk gjort.

Guttene i Kristiansand Beast gjør noen ekstra tunge løft. De kommer ofte til å bruke parken. Den er i grunnen det første du ser når du kommer oppe Lundekleiva mot Vennesla.

Litt som de gamle hindreløypene

Folk rundt femti vil kunne huske liknende apparat-parker fra skoletiden. På seksti-tallet ble såkalte hinderløyper bygget i flere skolegårder, blant annet ved Vennesla skole. De ble i praksis brukt til turn og beinharde løfteøvelser.