SONGDALEN : I et brev fra Birkelands advokat Jarle Rudi, gjøres det klart at han vil komme med et forslag om å omregulere eiendommen til næringsformål, med håp om at garasjen kan bli stående. I samme brev erkjenner Birkeland at han "i ren frustrasjon over kommunens saksbehandling" har oppført reisverket til garasjen uten godkjenning.

50.000 kroner i bot

Birkeland ble nylig varslet om at han risikerer en engangsbot på 50.000 kroner om han ikke river garasjen innen 31. oktober. I tillegg vil det påbeløpe dagbøter. Rudi skriver i brevet at Birkeland vil respektere byggeforbudet kommunen har lagt ned, og er opptatt av å finne en konstruktiv løsning på saken. Advokaten gjør det samtidig klart at de finner tvangsmulkten på 50.000 kroner urimelig stor, og at den ikke står i forhold til lovbruddet. Birkeland ved advokat Rudi påklager derfor vedtaket om riving og tvangsmulkt.

I strid med kommuneplanen

Saksbehandler Arne Kjell Brunes sier til Fædrelandsvennen at eiendommen garasjen er reist på, i kommuneplanen er utlagt til bolig. En omregulering til næring, som Birkeland foreslår, vil være i strid med den nylig vedtatte kommuneplanen. — Vi har derfor anbefalt Birkeland å fremme et planspørsmål til planutvalget. Planutvalget vil da gi råd om hvorvidt det har noen hensikt å igangsette et reguleringsarbeid for eiendommen, fastslår Brunes.

Behandler klagen

Han gjør det også klart at kommunen vil behandle klagen fra Birkeland.

— Vi vil fremme et planspørsmål til planutvalget så snart vi har mottatt henvendelse fra Birkeland om dette, sier Arne Kjell Brunes.