VENNESLA: — Vi har sendt brev til areal- og transportutvalget (ATP) i Kristiansand og sagt vi ønsker om å løfte dette prosjektet inn i myk pakke 1. Vi venter på svar. Vi vil bytte om og prioritere ny gang- og sykkelvei på strekningen mellom Vennesla kirke og avkjøringen til Holteveien og ta ned kryssløsninger mellom Kvarstein og Vigeland, forteller avdelingsingeniør i Vennesla kommune, Ingrid S. Konsmo.

Utrygt for eldre og barn

Kryssløsninger ligger inne med fire millioner i 2016. Det samme beløpet vil nå Vennesla bruke på å trafikksikre fylkesvei 405 forbi omsorgssentret. Både Søndagsbakken barnehage og Venneslaheimen på motsatt side genererer mye biltrafikk. For de rundt 20 brukerne på det tilstøtende omsorgssenteret er det en stor utfordring å komme til sentrum.

På vestsiden av veien bor skolelever. De blir skysset til skolen på kommunens regning. Blant annet har elevrådet på Vennesla skole krevd ny gangvei. Det samme har eldrerådet.

Vil helt fram til Heptekjerr

Strekningen mellom kirken og Holteveien er noen hundre meter. På sikt må også strekningen Holteveien og nordover mot Heptekjerr anlegges med gang- og sykkelvei.

— Dette er del to og vil bli atskillig dyrere, blant annet på grunn av fjell som må sprenges vekk. Men det er kjempeviktig å få på plass hele strekningen, for det er et fælt sted å gå og sykle, sier Ingrid Konsmo.

Regulering til våren

Reguleringsarbeidet vil begynne til våren. Det vil skje i forbindelse med etableringen av nytt dagsenter for demente og på sikt mange dementboliger på Holtejordet. En gang- og sykkelvei ses også i sammenheng med ny kommunedelplan for sykkel i Vennesla. Den sier noe om hvor skoen trykker for å legge til rette for transportsyklisten, som skal oppmuntres til å la bilen stå på vei til jobb.

— Jeg håper vi kan få på plass strekningen mellom kirken og Holteveien så fort som mulig. Vi venter på klarsignal fra ATP, sier Konsmo.