VENNESLA: – Hunsfoss skole har ikke vært på planen tidligere. Det har derimot ungdomsskolen. Det er urimelig at de ikke får sin etterlengtede utbygging. Vi er ikke enig med rådmannen og omprioriterer, forklarte Kittelsen under kommunestyret torsdag.

Ap, KrF og Sp er enig om neste års budsjett. De har tatt de 15 millionene rådmannen hadde lagt inn i budsjettet til oppussing av Hunsfoss skole, og puttet inn i svømmehallprosjektet. Dermed blir investeringsrammen 98 millioner kroner for ny svømmehall, ny klasseromsfløy på ungdomsskolen og universell ankomst og nye garderober for funksjonshemmede i Venneslahallen. Rådmannens forlag var en redusert utbygging av skolen, totalt en ramme på 81 millioner.Venstres Torkild Haus, rektor på Vennesla vidergående, er kritisk til svømmehallprosjektet.

– Har noen tatt den årlige driftsutgiften til svømmehallen med i regnestykket? Den vil utgjøre fem årsverk i sykepleien, understreket Haus.

– Hvor hadde Vennesla vært uten eiendomsskatt? Det ville ikke vært mye vi hadde fått til uten. Opprusting av ungdomsskolen kommer mange til gode, og svømmehall kommer alle til gode, sa KrFs Oddvar Steinsland og leder av byggekomiteen i svømmehallprosjektet.

– Svømmehallen er på plass, og det er vi glad for. Ser vi på prisene i Aquarama i Kristiansand, skal vi ikke være redd for at vår svømmehall ikke skal bli brukt, kommenterte Eivind Drivenes (Sp).