RISØR: 13. mai ble tiltalte dømt til 30 dagers betinget fengsel etter å ha kommet med trusler mot kvinnen. Han måtte betale erstatning og oppreisning med totalt 10.000 kroner. Allerede 8. november i fjor ble mannen ilagt forbud mot å oppsøke kvinnen eller kontakte kvinnen.

Noen dager senere, 25. mai, møtte kvinnen på tiltalte ved Kiwi-butikken i Risør. Kvinnen bar på en pc som hun skulle ha med seg hjem til foreldrene. "Har du fått den – har du fått den" og "hvor har du fått den fra", ropte tiltalte til kvinnen.

Ville "ta" henne

Senere på kvelden kom kvinnen og hennes far kjørende til huset hvor tiltalte og fornærmede bor. 50-åringen kom da med trusler om at han skulle "ta" henne og "knuse" bilen hun satt i.

Han fulgte etter far og datter til leiligheten hennes, hvor han begynte å hamre og slå på døren. Han fortsatte å fremsette trusler. Tiltalte gikk helt opp i kroppen på faren og da døren ble lukket fortsatte han å slå mot døren.

50-åringen slo på døra imellom fem og ti minutter før politiet kom fram til stedet. 24-åringen brast sammen i gråt og ristet etter hendelsen.

Nektet straffskyld

Tiltalte har ikke erkjent at hendelsen fant sted og nekter straffskyld. Retten mente at hans forklaring ikke var troverdig og fant ham skyldig i trusler, for ordensforstyrrelse og for å ha brutt besøksforbudet.

Mens politiet hørte på, kom mannen med trusler mot huseieren der han bor.

– Du [NN] er pill råtten – du er død når jeg kommer ut – du er død som alle de andre her, sa 50-åringen. Også dette forholdet nektet mannen skyld for, men ble funnet skyldig.

Tiltalte forklarte i retten at han hadde drukket seks eller sju pils, men ved siden av ham ble det funnet 16 tomme ølflasker. I den forrige rettssaken ble mannen dømt til betinget fengsel, men den nye saken gjør at straffen må sones. Retten satte straffen til fengsel i fem måneder med fradrag på 30 dager for tiden mannen har sittet varetektsfengslet. Han må dessuten betale 15.000 kroner i oppreisning til kvinnen.