KRISTIANSAND: — Jeg er redd at flere nå kommer til å bruke turstien som søppelplass. Når folk først har begynt å kaste søppel her, er jeg redd problemet bare blir større, sier Kari De Wahl som bor i Gislemyrveien og ofte går tur i skogen på stiene mellom Karuss og Fiskåvann.

— Først kom den gamle vedovnen tidligere i sommer. Den ble bare dumpet langs den asfalterte stien. For en uke siden ble et lass med gamle møbler og grillutstyr dumpet like i nærheten. De har dumpet det rett ved stien, antakelig om natta, for da er det ikke folk her, sier Kari De Wahl.

OVN: Denne gamle vedovnen ligger slengt langs turstien. Foto: Jan O. Eide

I Kristiansand kommune er det miljøvernsjef Øystein Holvik som rydder opp og kniper miljøsyndere:— Når vi blir gjort kjent med slike saker, prøver vi først å finne visittkort som viser oss hvem som har dumpet søppelet. Finner vi dem, får de en frist til å rydde etter seg. Finner vi dem ikke, rydde vi opp selv, sier Holvik, som legger til at det er relativt få slike tilfeller i Kristiansand.

— Vi har et godt tilbud med gjenvinningsstasjoner med lang åpningstid. I tillegg har vi gode, faste rutiner på opprydning, sier han.