Dyster stemning i Berlin

Det er både utenlandske turister og folk fra Berlin blant dem som ble rammet av angrepet på julemarkedet, til sammen ni drepte og rundt 50 sårede.

Publisert:

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/NTB Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

BERLIN: Det opplyser Thomas Neuendorf, nestleder for Berlin-politiets informasjonsavdeling, til NTBs reporter på stedet.

Han sier det er uklart om det dreier seg om et terrorangrep eller en ulykke.

– Dette vet vi ennå ikke. Saken er under etterforskning, sier Neuendorf.

Kort tid i forveien ankom senator Andreas Geisel i Berlins delstatsregjering julemarkedet for å delta på en kort pressebrifing.

– Vi vet ennå ikke om det er utlendinger blant de drepte og sårede, sa Geisel til NTB.

Passasjer er blant de døde

Politiet hadde sent mandag kveld ingen opplysninger om den pågrepne, antatte sjåførens nasjonalitet. Neuendorf kan bekrefte at en mannlig passasjer som ble funnet død inne i lastebilen, er blant de ni som døde.

– Det vi kan si så langt, er at vi tror han døde som følge av at lastebilen krasjet. Han er ikke skutt eller drept, men døde som følge av krasjet, sier Neuendorf.

Han viser til at frontruten og siderutene på førerhytta er knust som følge av sammenstøtet.

– Lastebilen har polske skilt, legger han til.

Dyster stemning

Det var en dyster stemning rundt det tradisjonelle julemarkedet mandag kveld. Kaiser Wilhelm-kirken, som ble bombet under andre verdenskrig, sto som en dyster bakgrunn, med lastebilen rett foran. Blålysene fra utrykningskjøretøyene blinket i takt med julelysene.

Et stort antall ambulanser og politi var kommet til stedet, og sårede ble løftet på bårer og inn i ambulansene.

Markedet er sperret av, og det var mandag kveld kun pressefolk igjen innenfor. Folk som forlot markedet, så ut til å være i sjokk.

Utenfor sperringen var det mange folk, men stort sett var situasjonen rolig. Imidlertid brøt det plutselig ut kraftig munnhoggeri mellom flere personer. Noen ropte på tysk til folk som så ut til å være av arabisk eller tyrkisk opprinnelse. Det ble en ganske amper stemning, men politiet fikk roet situasjonen ned.

Publisert: