SONGDALEN : — Det blir en veldig bra kamp med litt av alt. Det blir slag, spark og kamp på bakken, og det blir mer enn en runde, forteller Margaret Aase fra Songdalen om kveldens finale i Norges beste fighter som sendes på Viasat 4. ## Kan vinne proff-kontrakt

I finalen møter hun thaibokseren Fatima Pinto. Aase er selv jiu-jitsu-utøver og tok VM-gull i brasiliansk jiu-jitsu i 2011. Vinneren stikker av med 250.000 kroner og en proff-kontrakt som MMA-utøver. Det kåres en kvinnelig og en mannlig vinner i programmet.

Før finalekampen ladet Margaret Aase opp som hun gjør foran enhver stor kamp.

— Jeg var kjempefokusert og måtte være for meg selv for å samle tankene. Jeg ringte mamma og treneren min som alltid vet hva de skal si, forteller Aase på telefon fra San Diego hvor hun nå lader opp til VM.

I kveld skal hun se finalen av Norges beste fighter sammen med treneren og gode venner på nett-TV.

Forbudt i Norge

Deltakerne i Norges beste fighter konkurrer i Mixed Martial Arts (MMA) som er en kampsport der man bruker spark, slag, kast og kamp på bakken. Selv om MMA ikke er lovlig i Norge, har Margaret Aase fått positive reaksjoner på deltakelsen i TV-programmet.

— Noen mener at jeg har en fremtid i MMA, og andre sier at de har forandret syn på sporten, sier hun.

Før hun ble fighter-deltaker var Aase skeptisk til MMA, og hatet å slå og sparke.

Ønsker MMA-framtid

— I jiu jitsu ligger du bare på bakken og ruller i kamp. Det var nytt for meg å gå i kamp stående, forteller Aase som nå har fått smaken på MMA.

— Jeg har blitt mye bedre, og er nå komfortabel med å gå til kamp i buret, sier Aase.

Hun synes at det er trist at MMA ikke er lovlig i Norge,

— Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er lovlig. Det blir for dumt å si at det er for å beskytte folk. Skal man beskytte seg mot alt, kan man ikke drive med idrett. Når du er i en MMA-kamp vet du at målet er å treffe den andre i hodet. Kroppen din venter på angrep, og du beskytter deg, forklarer Margaret Aase.

Bodde med konkurrentene

Programmet ble spilt inn i Thailand mellom desember og februar, og alle de syv kvinnelige og de åtte mannlige deltakerne ble plassert under samme tak.

— Det er veldig rart å bo i samme hus som de man skal konkurrere mot. Du reiser vekk fra treneren din, familie og venner, forteller Aase.

Allikevel føler hun at hun har fått mye ut av oppholdet.

— Finalen var slutten på programmet, men jeg føler at det er starten på en ny karriere, forteller Aase.