Lindesnes Eiendom AS har så langt solgt 16 av 62 båthus godt skjermet mellom Spangereidkanalen og Scandic Lindesnes hotell. Båthusene har lagerloft, men er ikke tillatt innredet for overnatting.

— De fleste båthusene er solgt til fastboende og folk som har hytter i nærheten, bekrefter eiendomsmegler Audun Remesvik overfor Aftenbladet.no.

Tre båthus skal være solgt til leilighetseiere i hotellet. Men båthusene følger ikke med utleie av hotellrom.

Likevel har Lindesnes kommune skrevet ut sju promille eiendomsskatt som om alle båthusene skulle være næringsbygg. Ut fra en takst på 800.000 kroner har derfor Kristoffersen og de 15 andre eiere fått varsel om å betale 5600 kroner hver.

For fritidsbygg er satsen fire promille etter bunnfradrag på 400.000 kroner. Dette ville gitt 1600 kroner i eiendomsskatt per båthus.

Søndag er det ny visning i båthushavnen. Kristoffersen frykter at høy eiendomsskatt skal dempe interessen. Dermed kan det bli færre enn ventet å dele sameiets fellesutgifter på.

Usolgte og delvis påbegynte båthus er taksert til 300.000 kroner. For disse må Spangereid Eiendom ut med 2100 kroner per stykk.

Satsen for fritidsbygg fire promille etter bunnfradrag på 400.000 kroner.

— Da jeg kjøpte båthuset fikk jeg vite at Lindesnes hadde innført eiendomsskatt. Men 5600 kroner for å få tak over båten blir helt feil, sier Kristoffersen som ellers må ut med 7300 kroner for sin vertikaldelte hytte.