KIWI KOMMER: Neste sommer åpner Kiwi butikk her i Vennesla Kvarter midt i Vennesla sentrum.

VENNESLA: — Vi frykter ikke konkurransen. Vi ble kåret til Norges beste prix-butikk for tredje år på rad - og nå skal vi bygge om. Flere varer, tøffere prisprofil og økt omsetning, sier butikksjef Kjell Inge Fredriksen i Coop Prix Torsby, den største prixbutikk sør for Tromsø.

Alle de store kjedene er i nedre Vennesla. Rema har én butikk, Rimi har to butikker, Spar har én butikk, Meny én og Joker to. Coop har tre butikker fordelt på to Prix og en Coop Marked.

Og til sommeren kommer Kiwi med stor butikk i Vennesla Kvarter midt i sentrum.

Prix blir Extra

— Det er tøft overalt, og ekstra tøft begynner det å bli i Vennesla. Kundene tjener bare på det, og vi ser også lyst på fremtiden, sier assisterende direktør i Forbrukersamvirket Sør, Kay Arne Nedrejord.

Prix Torsby er Venneslas største matbutikk med en omsetning tett på 90 millioner kroner på rett rundt 800 kvadratmeter. For tiden bygger Coop om til Extra-profil en rekke steder på Agder. Denne kjeden skulle egentlig være forbeholdt de megastore butikkene, men er eksalert ned til å passe i butikker under 1000 kvadratmeter.

Snuser på større lokaler

— Coop-butikken i Torsby har ekstrem omsetning i forhold til størrelsen, men vi skal greie enda mer. Extra betyr også at vi får faghandel, vi satser på kjøkkenutstyr og elektriske artikler, kanskje leketøy, sier Nedrejord, som avslører at Forbrukersamvirket Sør kikker etter nye og større lokaler i Vennesla.

Ombyggingen skjer utover høsten og ny butikk står ferdig til julehandelen.

— Jeg håper å øke antall ansatte fra dagens 25. Fem er innom hver uke og spør om jobb, det hadde vært moro å kunne si ja til flere, sier Kjell Inge Fredriksen.

- Ikke bekymret

I Kiwi er man ikke bekymret for at konkurrentene lader opp til Kiwi ankommer Vennesla.

— Neida, vi er klare til å innta bygda, og vi skal takle det meste. Vennesla har vi ønsket å komme til i mange år. Vennesla vokser. Det er et tøft, men voksende og spennende marked. Kiwi skal trykke skikkelig til neste sommer, sier regionsjef Sigurd Christoffersen.