KRISTIANSAND: — Det vi ser er at Høyre har valgt side. De har gått fra en bred sentrumsallianse, som partiet nå aktivt har valgt bort, til fordel for et enda mer liberal-konservativt parti. Det bør folk legge merke til, sier Kari Henriksen som først og fremst går til angrep på den nye familiepolitikken.

I avtalen partiene har inngått, har Henriksen merket seg at fedrekvoten reduseres fra 14 til 10 uker.

— Dette berører familier spesielt og er beklagelig. Samtidig åpner de for noe de kaller "tillitsbaserte unntak", som betyr at mor kan få hele permisjonen i enkelte situasjoner, slik jeg tolker avtalen.

— Dernest vil de øke differensiert betaling på SFO. Det betyr at skatteletten folk får, ganske raskt blir spist opp ved de nye satsene foreldre må betale for SFO, sier Henriksen.- For det tredje vil de at kvinner ikke skal få tidlig ultralyd fra det offentlige. Det betyr at folk som har råd til å betale privat og bor slik til at private tilbud finnes, kan få det, sier Henriksen.

— Generelt vil jeg si at jeg er glad for at de vil jobbe for å redusere fattigdom. Men det hjelper ikke med øremerkede tiltak uten å endre samfunnsstrukturen. Fattige barn trenger mer enn almisser, sier Henriksen.