18-åringen ble i tingretten dømt til ubetinget fengsel i ett år og to måneder. Samtidig ble han fradømt førerretten for en periode på to år.

Den domfelte anket tingrettens dom til lagmannsretten, og argumentere via sin forsvarer, advokat Kjetil Sørensen, for å få samfunnsstraff i stedet for fengsel.

Ikke samfunsstraff

Lagmannsretten har ikke funnet tilstrekkelig grunnlag til å idømme samfunnsstraff ut fra handlingens karakter. Retten har lagt vekt på at han var hovedmann i selve ranshandlingen, og fikk en annen ung gutt med seg for å få gjennomført det han selv hadde planlagt.

Det ble brukt finlandshetter og kniv under ranet, og dette har ifølge retten vært skremmende for de to unge guttene som var på jobb da ranet ble gjennomført. Ransutbyttet var cirka 45.000 kroner.

Lagmannsretten har redusert straffen noe ved at fire av de 14 månedene er gjort betinget. Når varetektsperioden trekkes fra må gutten sone cirka seks-syv måneder i fengsel.

Bakgrunnen for straffereduksjonen er at "det som er fremkommet av opplysninger om tiltaltes livssituasjon på tidspunktet da rant ble begått og nå, tyder på at det har vært positive endringer, Tiltalte har erkjent sitt narkotikaproblem, og har tatt initiativ til å få hjelp til å mestre overgangen til en rusfri hverdag.

Selv om det i tiden etter sommeren 2011 har vært tilbakeslag i så måte, er hovedinntrykket at tiltalte bar et oppriktig ønske om endring, og at han et stykke på vei har evnet dette.'

Brutt med miljøet

Det er også positivt at han ifølge egen forklaring har brutt med det narkotikabelastede miljø han har vært en del av. Sett i sammenheng med hva hans samboer har forklart om hvordan tiltaltes holdninger og opptreden i hverdagen har endret seg i positiv retning, styrker dette hovedinntrykket av at tiltalte har et oppriktig ønske til a endre sin livsførsel, og har vist en begynnende evne til å få dette til".

Lagmannsretten var ikke enig med tingretten om fradømmelse av førerretten, og denne delen av dommen ble opphevet.