VENNESLA: I et brev til levekårsutvalget skriver advokat Sverre Nordmo at Wehustoppen protesterer på forslaget om å inndra driftstillatelsen.

Her skriver han at et eventuelt vedtak kan påføre Vennesla kommune erstatningsansvar for økonomiske tap som Wehustoppen vil bli påført. Han mener heller ikke det er grunnlag for å inndra bevillingen.

— Ikke varslet

Nordmo representerer innehaveren, og skriver i brevet at hverken han eller innehavere ble varslet om at administrasjonen i Vennesla går inn for å inndra campingsplassens driftstillatelse.

"Fædrelandsvennen varslet meg mandag, og jeg mottok dokumentene fra kommunen i dag", skriver han i brevet sendt onsdag.

Nordmo mener at et vedtak om inndragelse vil være i strid med forvaltningslovens paragraf 16 om forhåndsvarsling, ettersom ingen dokumenter er mottatt.Campinghyttene på Wehustoppen har blitt benyttet av rusmisbrukere og psykiatriske pasienter de siste årene, og politikerne i Vennesla har muligheten til å sette kroken på døra under levekårsutvalgets møte torsdag.

I forslaget til vedtak fra administrasjonen heter det at campingplassens driftstillatelse skal inndras. Bakgrunnen er et økende antall klager fra naboer når det gjelder bråk og forsøpling, etter at campinghyttene har vært utleid til rusmisbrukere, psykiatriske pasienter og rumenske tiggere.

Kommunen mener også at campinghyttene ikke blir brukt til turister, som er forutsetningen for driftstillatelsen.

Lover bedring

Sverre Nordmo skiver at innehaveren har planer om å kvitte seg med hyttene som ligger nærmest riksvei 9, og som har høstet alle naboklagene. Hyttene på andre side av veien ønsker hun å leie ut til forbipasserende turister sommerstid.

Det presiseres også at tiden med utleie til romfolk, Nav-klienter, rusmisbrukere og psykiatriske klienter er over.