FARSUND: Torsdag ble 47-åringen dømt til 24 dagers fengsel av Lister tingrett. Han må også betale en bot på 10.000 kroner.

Mannen møtte ikke opp da saken gikk for retten, men ifølge dommen har han forklart seg om hendelsen i avhør med dansk politi. Han erkjente da å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand etter å ha ankommet Kristiansand med ferja natt til mandag 4. mars i år.

Drakk mens han kjørte

"Han forklarte å ha kjørt fra ferja i Kristiansand og at han underveis hadde drukket direkte fra en flaske (0,7 liter) med vodka", ifølge dommen.

På vei vestover skal 47-åringen ha kjørt svært vinglete og ved flere anledninger skal han ha kommet over i motsatt kjørefelt på E 39. Kjøringen ble observert av en trailersjåfør, som meldte fra til politiet.

Politipatruljen som rykket ut møtte dansken ved Fosselandsheia i Flekkefjord. Den fulgte etter 47-åringen, som tross blålyset i bakruta fortsatte ufortrødent videre. Like ved avkjørselen til Egenes camping klarte patruljen å presse dansken av veien. Han hadde da tilbakelagt rundt 100 kilometer etter han kjørte av ferja i Kristiansand.

Ifølge patruljen var han tydelig beruset.

2,44 i promille

Blodprøven som ble tatt av 47-åringen viste at han hadde en promille på 2,44. Den høye promillen har fått betydning for straffeutmålingen.

"I skjerpende retning ser retten hen til den betydelig høye påvirkningsgraden, at kjøringen fant sed på hovedvei (E 39) og at den representerte en åpenbar fare både for tiltalte selv og for andre trafikanter. Tiltaltes bil kom ved flere anledninger over i motsatt kjørefelt og det fremstår som tilfeldig at tiltalte ikke forårsaket en alvorlig ulykke", skriver tingrettsdommer Harald Jølle i dommen.

I tillegg til fengselsstraff og bot ble dansken idømt et forbud mot å kjøre bil i Norge i to og et halvt år.