SONGDALEN: Fædrelandsvennen var i morgentimene tirsdag i kontakt med flere bilister som opplevde at arbeidere spraylakkerte baksiden av et skilt midt i morgenrushet på E 39 ved Brennåsen.

— Jeg så skyen fra den svarte sprayboken sto ut mot veibanen og bilistene, sier en bekymret bilist.

Spraylakkeringen av baksiden av dette forbikjøring forbudt-skiltet på E 39 ved Brennåsen ble gjort midt i morgenrushet i Songdalen. Foto: Magnus Stedje Fossen

Refleks fra fotoboks

Spraylakkeringen skjedde midt i morgenrushet på E 39, men mot trafikken fra Kristiansand.

— Spraylakkeringen skyldtes en refleks av blitsen til fotoboksen like bak som reflekteres i skiltet og påvirker kvaliteten på bildene i fotoboksen. Derfor har vi sprayet baksiden av skiltet svart, opplyser seksjonsleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen, Tor Alf Høye til Fædrelandsvennen.

- Ikke dårlig planlegging

Han sier at sprayjobben var planlagt og ble utført av en underentreprenør.

— Når det gjelder gjennomføringen, så forutsetter jeg at de har tenkt på vindretningen og tatt hensyn til trafikken, slik at sprayen ikke går ut i veien og treffer bilene. Rushtrafikken var jo også på dette tidspunktet heller ikke på samme siden av veien, sier Høye.

- Er dette dårlig planlegging?

— Det er vanskelig å si. Jeg har ingen synspunkt på det, sier seksjonslederen.

Høye opplyser at han vil ta opp episoden med entreprenøren og legger til at veivesenet er opptatt av at man tar hensyn til bilistene.