KRISTIANSAND: I kveld åpner strippeklubben Dreams i Kristiansand. Mannen bak, Atle Maaø, lar seg ikke skremme av at de to tidligere forsøkene har strandet, på grunn av økonomiske problemer, rot og oppsigelser.

— Nøkkelen til suksess er å drive ting på en seriøs måte, uten at jeg vil kommentere hvordan andre har drevet tidligere. Vi har lang erfaring innen denne bransjen og vi behandler både artister og gjester på en god måte. Jeg er ikke nervøs, sier Maaø.

Som før er det Gordon Natvig som leier ut lokalene. Klubben drives av det nystartede selskapet NACAMA AS, som eies av Natvig, Maaø og bergenseren Geir Carlsen. Sistnevnte driver Dreams Showbar i Bergen, som i det siste har fått stor oppmerksomhet i lokalpressen i Bergen.— Vi har saksøkt Kvinnefronten for ærekrenkelser etter at de la ut en appell på hjemmesidene sine. Det ble hevdet at vi drev med prostitusjon og brøt norsk lov, sier Maaø.

Ingen problemer i Kristiansand

Saken var berammet i retten for litt over en uke siden, menrettsmøtet ble avlyst da motstanderen ikke møtte.

— Men vi kommer til å forfølge saken videre, sier Maaø.

I Kristiansand har de foreløpig ikke møtt på noen problemer.

— Her har byråkratiet gått knirkefritt. Men jeg antar at vi får besøk av flere etater etter at vi har åpnet. De er hjertelig velkomne, for vi har ingenting å skjule, sier Maaø.

Sammen med kona Sølvi startet trønderen sin første strippeklubb i hjembyen for ti år siden. I januar åpnet filialen i Bergen og nå åpner altså en tredje klubb i Kristiansand. De kommer ikke til å stå for den daglige driften selv, som de har ansatt en kristiansandskvinne til å ta seg av.

— Vi tjener nok til å forsørge familien, men jeg blir ikke rik, sier Maaø.

Utenlandske strippere

Stripperne, eller artistene som Maaø foretrekker å kalle dem, kommer til å rullere mellom de tre forskjellige stedene.

— Men i utgangspunktet velger de selv hvor de ønsker å jobbe, sier Maaø.

Foreløpig er det ingen som jobber fast i Kristiansand. Tirsdag kveld hadde Ilona (22) og Andrea (26) tatt turen fra Trondheim for å delta under åpningen.

— Vi skal jobbe her de neste ukene, sier Andrea.

I likhet med de fleste av kollegene er ingen av dem norske. Ilona er fra Estland og Andrea fra Ungarn.

— De fleste jobber på korttidskontrakter. Alle som bor innenfor EU kan jobbe inntil tre måneder i året i Norge. De betaler da artistskatt på 15 prosent, sier Maaø.

26 år gamle Andrea har imidlertid valgt å etablere sitt eget enkeltmannsforetak, slik at hun kan jobbe i Norge over en lengre periode.

— Jeg har jobbet som stripper i syv år og har bodd i Trondheim siden 2009. Om tre år har jeg drevet med dette i ti år, så da tenkte jeg å slutte og etablere meg med familie, sier hun.

Ikke prostituerte

- Stripping blir ofte forbundet med prostitusjon. Hva tenker dere om det?

— Vel. Hvis jeg ønsket å prostituere meg hadde jeg ikke lagt så mye tid og energi i dansingen, sier Andrea.

Det er likevel ikke sjelden at gjestene har en annen oppfatning.

— Vi får ofte spørsmål fra kunder som ønsker å kjøpe sex. Det pleier jeg bare å le av, sier Ilona.

Vi får ofte spørsmål fra kunder som ønsker å kjøpe sex. Det pleier jeg bare å le av

- Dere synes ikke det er ubehagelig?

— Vi går jo kledd som vi gjør og det kommer en del fulle folk. Da må man nesten regne med den slags, men det er ikke noe jeg tenker mye på, sier Andrea.

Sosialt stigma

Atle Maaø forteller at stripperne rekrutteres av agenter i blant annet Romania, Ungarn og England.

— Dette med prostitusjon er bare en myte. Det forekommer nok ellers i Europa, men så lenge jeg har drevet har dette aldri vært et problem, sier Maaø.

- Hva er grunnen til at det er så få norske strippere?

— De få norske er som regel knyttet til større selskap i Oslo. Det er nok også et større sosialt stigma knyttet til stripping i Norge. I utlandet er det annerledes, sier Maaø, som får støtte av Ilona.

— Det er ingen negative reaksjoner hjemme. Bestemoren min synes for eksempel det er flott at jeg kan bidra til å forsørge familien, sier hun.