KRISTIANSAND: En av de tiltalte røpet i retten mandag hvor han fikk ideen til vanntorturen fra.

— Jeg har sett det på en eller annen TV-serie, sa 21-åringen i retten.

Han er en av to kammerater som er tiltalt for frihetsberøvelse, ran, trusler og mishandling om bord på yachten La Loba i Kristiansand. I Kristiansand tingrett erkjente begge straffskyld for dette.

Fikk pute over hodet

I november i fjor hentet 21-åringen en 22-åring fra Lillesand på hans bopel. Mannen skyldte ham rundt 5000 kroner for narkotika. Med en pute over hodet ble han ført om bord i La Loba i som lå til kai i Gravane i Kristiansand.

Mannen ble først påført en rekke slag i salongen på båten. Så ble han tatt med ned under dekk.

I lasterommet ble 22-åringen bundet på hender og føtter med gaffateip. Med tapen ble han også kneblet og fikk dekket til øynene.

To andre personer, som ikke er tiltalt, holdt ham nede på gulvet. Så la den tiltalte 21-åringen et håndkle over mannens ansikt. Deretter helte han vann over ansiktet.

Ville skape drukningsfølelse

Han sier ideen til torturen kom fordi de befant seg i en båt.

— Jeg ville at han skulle føle at han druknet.

— Tenkte du noe over at du gjorde dette? spurte dommer Ben Fegran.

— Jeg var ganske rusa, men jeg tenkte at "f… det må være jævlig."

Skyldte selv penger

— Hvorfor gjorde du det da?

— Egentlig på grunn av alt presset som var på meg. Jeg måtte få tak i pengene som jeg skulle betale videre. Jeg fryktet for mitt eget liv.

De to som hjalp ham under dekk tilhørte narkotikamiljøet. Men tiltalte ville ikke gå nærmere inn på hvem de er. Kameraten på 23 år benekter å ha vært med på vanntorturen.

Mishandlingen nede i lasterommet varte i 25-30 minutter. 22-åringen ble også påført en rekke slag og spark. Underveis tryglet og ba han for livet sitt.