VENNESLA: — Familien var også til stede, og det ble en fin stund. Familien uttrykker stor takknemlighet for omsorgen og støtten de kjenner fra hele bygda, sier sogneprest Jan Otto Fredwall.

Minnestunden startet klokken 14 og varte til 16.30. — Ingenting kan gjøre godt igjen det forferdelige som er skjedd. Men vi kan lindre og føle med og hjelpe hverandre videre. Det er godt å oppleve samholdet i bygda. Familien Bronebakk er i alles tanker, sier presten.

Han sier ulykken i Afrika går sterkt inn på hele bygda, men spesielt ungdommen. Fredwall sier mange hundre ungdommer møtte fram for å gråte og sørge i kirken, samtidig som de hadde behov for å være sammen.Han opplyser at kommunens kriseteam var til stede i kirken, sammen med prostidiakonen og andre omsorgspersoner.

Også på Kvadraturen skolesenter ble Øystein Bronebakk minnet mandag. Også her var det laget kondolanseprotokoll og satt fram bilde av den avdøde.

I Vennesla blir det ny minnestund tirsdag ettermiddag, da i Filadelfia. Dette har sammenheng med at Øystein Bronebakk gikk mye i Filadelfia-menigheten, selv om han var statskirkemedlem.

Ungdomspastor i Filadelfia, Erik Stordal, forteller at Øystein Bronebakk var en gutt nesten alle kjente.

— Han var en kristen. Han trodde på Jesus. Derfor ønsker vi en minnestund hvor ungdom, og alle, kan komme og dele sorg og tap. Samtidig ønsker vi å trøste og lindre. Vi har et kristent håp om en himmel over våre liv, sier Stordal.