GRIMSTAD: Det var 5. september i fjor at den 44 år gamle kvinnen kjørte moped fra sitt hjem i Froland til eneboligen på Fevik hvor hennes mor og stefar bodde.

Moren var ikke hjemme da den tiltalte kvinnen kom.

Inne i huset knivstakk hun sin stefar mange ganger med en kniv hun hadde tatt med seg hjemmefra. Ifølge tiltalen ble mannen knivstukket 21 ganger.

Drapsvåpenet ble senere funnet på det stedet hvor hun fortalte at kniven var kastet.

Uoverenstemmelser

Det skal være gamle uoverenstemmelser knyttet til påståtte overgrep mot tiltaltes barn som utløste drapshandlingen.

ÅSTEDET: Kriminalteknikerne i arbeid i huset på Fevik hvor drapet skjedde. Foto: Kjartan Bjelland

Etter at hun hadde drept stefaren i 09.30-tiden på formiddagen, dro kvinnen hjem. I mellomtiden var den dreptes samboer kommet hjem. Hun fant mannen livløs, og kontaktet lege.Den tiltalte kvinnen meldte selv fra til politiet på telefonen om drapet.

Overlagt drap

Politiet gikk i sitt påtaleforslag inn for at kvinnen skulle tiltales for overlagt drap, fordi hun planla handlingen og hadde tid til å områ seg før selve drapet.

Denne vurderingen sluttet ikke riksadvokaten seg til, og ga derfor ordre til statsadvokatene i Agder om å sette kvinnen under tiltale for forsettlig drap.

Kvinnen er også tiltalt for å ha kjørt moped i ruspåvirket tilstand. En blodprøve tatt av henne klokka 22.50 samme dag, viste at hun var påvirket av berusende eller bedøvende midler, ifølge tiltalen.

Straffesaken er berammet til midten av august måned.