BIRKENES: Utforkjøringen skjedde på fylkesvei 402 mellom Birkeland og Lillesand 14. juli. En 18 år gammel kvinne omkom og den 19 år gamle føreren i bilen ble sendt til Oslo universitetssykehus med livstruende skader.

Hans tilstand er stabil, men alvorlig.

Venter på rapporter

De to andre passasjerene ble lett skadet og gjennomgikk avhør forrige uke. Det ga imidlertid ikke mange nye opplysninger og politiet kom ikke nærmere årsaken til ulykken.

Lensmann i Birkenes, Kjetil Nygård, har ikke fått beskjed om noen endring i 19-åringens tilstand. Inntil han eventuelt blir i stand til å avhøres har ikke politiet flere vitneavhør igjen.

— Vi avventer de tekniske rapportene fra Statens vegvesen og krimteknikerne. De blir litt forsinket på grunn av ferieavvikling, men vi håper å få dem i løpet av cirka 14 dager, forteller han.

Ulykkesbelastet strekning

Bilen de fire satt i fikk skrens og traff en tre sidelengs da den kjørte sørover fra Birkeland. Det ble delt i to mellom forsetene og baksetene. Det var ingen andre biler involvert i ulykken og heller ingen vitner.

Distriktsleder Paal Ove Sodefjed i Trygg Trafikk i Aust-Agder sier at strekningen mellom Lillesand og Birkeland er en ulykkesstrekning.

— Dette er en ulykkesbelastet strekning med mange stygge ulykker. Siste dødsulykken på strekningen var for et års tid siden da en 18-åring kjørte ut av veien i en eldre Volvo, sier Sodefjed.