STAVANGER: — Min innstilling oversendes Riksadvokaten i dag, opplyser førstestatsadvokat Harald L. Grønlien til Aftenbladet.

I likhet med politiet vil han ikke si hvordan innstillingen lyder – om han innstiller på at det blir tatt ut tiltale mot de fire som siden i fjor høst har vært siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen, eller om siktelsen mot alle, eller noen av dem, bør frafalles.

— Det er en paragraf i straffeprosessloven som sier at innstillingen ikke er et dokument i saken. Derfor har ikke partene innsikt i det, sier Grønlien.

Omfattende materiale

Et lydopptak førte til at den 16 år gamle drapssaken tok en ny vending høsten 2015. Fire menn opprinnelig fra Lyngdal ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på den 20 år gamle Stavanger-kvinnen.

Tre av de siktede har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Den siste, mannen som snakker seg selv og de andre inn i saken på det nevnte lydbåndet, har holdt fast på sin forklaring.

Politiet etterforsket saken i et snaut år før deres innstilling ble oversendt statsadvokaten.

— Det er et omfattende materiale. Grunnen til at jeg har kunnet sende min innstilling videre til Riksadvokaten allerede nå, er at jeg har hatt møter med politiet fortløpende. Politiet har også løpende orientert meg om utviklingen i etterforskningen, sier førstestatsadvokaten.

Gjelder alle

Aftenbladet snakket med tre av de siktedes forsvarere etter at politiet hadde satt sluttstrek for etterforskningen.

Advokat Thomas Randby sa den gangen at hans klient var lettet over at etterforskningen omsider var ferdig.

Grønlien sier til Aftenbladet at oversendelsen til Riksadvokaten gjelder alle de fire siktede. Altså er påtalespørsmålet nær avgjort for alle de siktede.

— Jeg forventer at saken mot min klient blir henlagt. Han har hele tiden vært helt klar på at han ikke har noe som helst å gjøre med det som har tilstøtt Tina, sier Randby.